Des de Cerdanyola Empresarial fa temps que venim alertant de diversos problemes provocats per la situació política que viu la ciutat. Ho hem fet a través d’articles i comunicats de to amable i reflexiu, perquè estem convençuts que és la forma que ens podem entendre millor. Òbviament, però, no ha servit de gaire.

És per això que amb aquest comunicat volem cridar l’atenció de tots el polítics i de la ciutadania en general, per dir que ja n’hi ha prou i que és l’hora de fer un pensament.

Cal que tots i totes treballem a favor d’una Cerdanyola políticament estable, econòmicament viable i socialment justa. Són les tres potes del benestar i ho són precisament en aquest ordre: estabilitat política, viabilitat econòmica i justícia social. Si eliminem qualsevol d’aquestes variables, tota l’equació s’ensorra.

Les darreres eleccions municipals van deixar una aritmètica política complicada, però creiem que la fragmentació del Ple no és un problema per ella mateixa. Com tampoc no ho haurien de ser les males o bones relacions personals dels polítics entre ells ni, per descomptat, les legítimes aspiracions de futur de cada formació política.

Tot això no seria un problema, si tots tinguessin clar que Cerdanyola i la ciutadania que han promès representar han de ser la prioritat. Però ho és realment? Segurament tots i totes respondran que sí. Aleshores, com és que ens han acabat posant en aquesta situació tan crítica? Com és que s’han instal·lat en la inacció absoluta? Com és que deixen que la ciutat es deteriori en tots els camps i són incapaços de generar projectes i esperances de futur? Per què han acabat convertint el diàleg i la recerca d’acords en un inacabable intercanvi d’atacs, retrets, excuses i proclames buides de contingut?

Mireu fins a quin punt s’ha pervertit la política, que alguns grans temes de ciutat acaben innecessàriament al jutjat. I remarquem innecessàriament. Es va a la recerca de culpables absoluts o de solucions al propi gust, quan no s’ha sabut trobar ni el suport suficient de la ciutadania ni consensos acceptables en el terreny polític. Això és dimitir de la política sense deixar el càrrec ni l’acta de regidor. Es persevera en els errors o es deixa que l’altre fracassi per, finalment, poder assenyalar-lo públicament amb el dit. No veieu que us esteu assenyalant vosaltres mateixos i la vostra pròpia incapacitat? Una incapacitat que creix cada cop que ataqueu els altres per cobrir-vos les espatlles.

Admirem les persones que decideixen actuar per millorar la realitat, ja sigui des de l’activisme associatiu, ja sigui des de l’acció política. Però com en tot a la vida, hem de ser capaços de fer balanç, de valorar amb una certa objectivitat els resultats del que fem. I, si els resultats són lluny del que volíem, hem de poder canviar actituds, introduir correccions… per apropar-nos a l’objectiu, fins i tot sabent que aquest pot restar lluny o ser difícil d’assolir.

Lamentem el nostre to d’avui i no volem ofendre ningú. No és la nostra intenció. No demanem dimissions. No busquem culpables. No assenyalem ningú i alhora us assenyalem a tots. Volem que compliu amb la vostra obligació, amb el que afirmeu que us va fer entrar en política a Cerdanyola. I volem que sapigueu comptar amb els emprenedors i tots els altres col·lectius per fer-ho possible.

No dimitiu de la política.

 

Cerdanyola Empresarial