El projecte UAVDI de Fundació Catalònia guanya el primer guardó RSC de Sant Cugat Empresarial

La Fundació Catalònia -Catalònia Fundació Creactiva-, associada de la nostra entitat, ha estat guardonada amb la primera edició del premi RSC Sant Cugat Empresarial, pel projecte UAVDI Catalònia (Unitat d’Atenció a Víctimes amb Discapacitat Intel·lectual), engegat per respondre a la situació de vulnerabilitat que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest és un recurs especialitzat en casos d’abusos i/o maltractaments a persones amb discapacitat intel·lectual, que té com a objectiu reduir el risc de revictimització provocat per les dificultats del sistema policial i judicial de desplegar els suports necessaris a víctimes amb discapacitat intel·lectual. La UAVDI ofereix a les víctimes els serveis de valoració de casos, quan es sospiti que una persona amb DI pot ser víctima d’abús o maltractament, procés d’avaluació de la capacitat prèvia (forense i clínica), assessorament jurídic, i també acompanyament i suport en el procés policial i judicial.

La unitat està formada per un grup de professionals especialitzats en Discapacitat Intel·lectual de Catalònia Fundació Creactiva:  psicòleg  forense, psicòleg sanitari i advocat; i compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, Col·legis d’Advocats, Fiscalia, Policia Nacional i el Departament de Treball, Afers Socials Benestar i Família.

Aquesta és la primera edició d’aquest premi que el 2019 va aprovar la patronal santcugatenca i que dona l’1% del pressupost anual de l’associació a una entitat o projecte social. En l’acte de lliurament, el president de Sant Cugat Empresarial, Joan franquesa, va lliurar al director general de la Fundació, el Dr. Joaquim Serrahima, un xec de 1.887€.