El Cerdanyola Talent Factory ja té projectes finalistes

Els 10 equips seleccionats passaran ara a la fase de mentoratge per crear el seu pla d’empresa amb l’ajuda del seu mentor o mentora

La primera edició del Cerdanyola Talent Factory, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat, que està impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i dirigit per Talent Factory, encara ja la seva segona fase amb l’elecció dels 10 projectes finalistes.

Entre les idees de negoci presentades en aquesta primera edició, més de 150, s’han seleccionat les 10 més innovadores, entre les quals es troben des d’apps dirigides a millorar la salut mental fins projectes relacionats amb l’assetjament escolar o productes responsables amb el medi ambient, entre altres.

Abans de presentar els seus projectes, més de 800 estudiants de 10 centres formatius van participar en les sessions de formació en els centres, celebrades al gener, on aplicant el Business Model Canvas, van poder aprendre a validar idees de negoci i detectar, abans de fer la presentació definitiva, els punts d’innovació, de millora, sinergies, etc.

Els 10 equips finalistes passaran ara pel procés de mentoring i comptaran amb el suport d’empresaris i empresàries locals per a desenvolupar la seva idea i fer el pla d’empresa que hauran de presentar a la gran final. Els mentors i mentores ajudaran als estudiants aportant els seus coneixements i la seva experiència. Participen en aquesta edició un total d’11 empreses de Cerdanyola del Vallès, que son Natura Bissé, Sisquella Grup, Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Ercros, FR, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere i Trison Scent.

Finalment, el mes de maig es triaran els 3 projectes guanyadors. Ho farà un jurat format per persones rellevants en el món de l’ensenyament, de l’empresa i l’emprenedoria. L’equip guanyador gaudirà d’un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford, entre d’altres. També s’entregarà un segon premi, consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d’empreses com Finnova o el centre d’innovació de Microsoft. Finalment, es concedirà un tercer premi, anomenat com “Barcelona Entrepreneur Day”, que consisteix en un dia de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, com el Pier01, acceleradores d’empreses com Wayra o centres tecnològics com el SC de la UPC.

El Cerdanyola Talent compta amb el fonamental suport de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), la UAB, la UPC i la UPF, MWC o l’associació Cerdanyola Empresarial, entre d’altres.

Els projectes finalistes són:

  • ECOCUTLERY – Col·legi Montserrat
  • Shefem – FEDAC
  • ÉNTOMOS – IES Forat del Vent
  • Lucha contra el acoso escolar – FUAB
  • Mental Health is Life – IES Gorgs
  • Clarilari – IES Gorgs
  • Workers SImulator 2023 – IES Banús
  • Airknowledge – IES Jaume Mimó
  • New Organic Ads –  Escola Ramón Fuster
  • Muebles con alma – CEE CFT Flor de Maig