Cerdanyola Empresarial participa a la Jornada One Health

Els vicepresidents de Cerdanyola Empresarial, Aurora Redondo i Lluís Sisquella, van participar el passat 17 de febrer en la jornada “Una salut: com passar del concepte a l’acció”, basada en el concepte de One Health, que reconeix la interconnectivitat  i la interdependència entre la salut humana, animal i ambiental. La jornada, que estava adreçada a investigadors i empreses, pretenia ressaltar la importància del One Health, prenent com a punt de partida l’exemple d’èxit de la vacuna de la COVID-19, i exposar i debatre els principals reptes i oportunitats que s’enfronten els diferents sectors implicats.

La vicerectora de Recerca de la UAB, Assumpció Malgosa, va obrir el debat i va donar peu a la vicedegana de la Facultat de Veterinària i presidenta de de la Plataforma One Health, Maite Martín, qui va apuntar que els pilars per aplicar una estratègia One Health són la governança, el treball en equips multidisciplinaris, la col·laboració públicprivada i el compromís de la societat.

Per la seva banda, Júlia Vergara, investigadora principal del grup de coronavirus zoonòtics del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA CReSA), va destacar la importància de passar a l’acció i que els organismes polítics col·laborin per fer un abordatge integral de la salut.

A continuació, Meritxell Simon, responsable de projectes preclínics d’Hipra, va explicar el cas del desenvolupament de la vacuna COVID19, un exemple perfecte de l’aplicació de l’estratègia One Health i de projecte col·laboratiu.

Finalment, Julià Blanco, investigador de l’IrsiCaixa ide l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, va parlar sobre la necessitat d’aplicar l’estratègia One Healt en l’estudi dels virus i els avenços científics que ha generat aquest abordatge.