Amb la Nit Solidària de Cerdanyola

Una nodrida representació de Cerdanyola Empresarial va prendre part ahir en la V Nit Solid¡ària de Cerdanyola, que organitza el Rotary Club de la nostra ciutat, amb l’objectiu de recaptar fons per a les entitats solidiàries i de donar a conèixer la seva activitat.

Dues-centes trenta persones es van reunir a l’Hotel Campus de la UAB per assistir al sopar durant el qual es van lliurar tres premis a les entitats que es partiran la recaptació de la Nit d’enguany, i tres reconeixements. També es va fer un sorteig entre els assistents amb nombrosos regals cedits per comerços i empreses col·laboradors.

En l’apartat de la Cooperació es va premiar Mans Unides amb una dotació econòmica que correspondrà a una tercera part de la recaptació de la Nit. El projecte que duu a terme vol millorar l’accés a l’educació primària de qualitat de més de 560 alumnes de Caimbambo (Angola). També es va reconèixer la tasca de de Daniel Banyuls, expastor de l’Església Evangèlica de Cerdanyola, un dels fundadors del Rebost Solidari i coordinador de diferents campanyes de recollida de material humanitari.

En l’àmbit sociosanitari, l’entitat guanyadora va ser Familiares y Amigos de Ángel Manzanares (FADAM), que rebrà una tercera part de la recaptació total de la V Nit Solidària de Cerdanyola per ajudar a evaluar els efectes d’un nou fàrmac per curar els tumors cerebrals pediàtrics. L’associació col·labora des de fa molts anys amb el Institut de Recerca del Hospital Vall d’Hebron donant suport a les linies de recerca en tumors cerebrals. També es va fer un reconeixement a la cerdanyolenca Lurdes Borgoñoz, presidenta de l’Associació Familiars cuidadors de malalts d’Alzheimer (ACFA). “

Finalment, en l’ambit social, Creu Roja va ser la guanyadora. L’entitat destinarà la donació per al suport adicional a persones amb risc d’exclusió social per trobar feina. Concretament, s’oferiran formacions d’informàtica de nivell inicial i ofimàtica per dotar als participants d’una major autonomia. I precisament el reconeixement anar a parar a mans de Santi Morera, expresident de Creu Roja.

Mans Unides, Fadam i Creu Roja prenen, doncs,  el relleu de l’Associació pel Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica (ADIA), Càritas Sant Martí i ACFA, que van ser les guanyadores de la passada edició i en el decurs de la Nit van explicar als assistents a què havien destinars els fons recaptats a l’anterior Nit.