Nou èxit de la Nit de Cerdanyola Empresarial

L’Hotel de la UAB va acollir ahir la vuitena edició de la Nit de Cerdanyola Empresarial, que va aplegar uns 250 empresaris, directius i representants d’entitats patronals, de comerç i restauració tant de la ciutat com de la comarca.

La Nit va mantenir el format estrenat l’any 2018 i el lliurament de reconeixements es va tornar a fer en sala amb format auditori, en un acte presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, a més de la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Carme Arché.

També hi van assistir representants de la UAB, la rectora Margarita Arboix; del PTV, Parc de l’Alba, Sincrotró, Parc de Recerca, la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, el CIESC, el Centre Metal·Lúrgic, PIMEC, Sant Cugat Empresarial, ADEVALLÈS, l’associació d’Empreses de Ripollet, Cerdanyola Comerç i Serveis i el Gremi de Restauració.

En la benvinguda, el president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, va posar l’accent en la necessitat de les empreses d’adaptar-se als canvis digitals i la importància de millorar les organitzacion per fer possible aquesta adaptació. També va defensar que cal treballar tenint presents tant la productivitat com el benestar de les persones.

Reconeixements empresarials

El reconeixement a la Internacionalització va recaure en ERCROS. Van recollir el guardó Àngel Punzano, director de la fàbrica d’Ercros a Cerdanyola, i Francesco Bianchi, Product manager, de la mà d’Albert Parra i Jordi Ballester, Director Comercial i Responsable comercial de empreses, respectivament, de Renault Auser del grup Movento, patrocinador de la Nit.

El HUB B30 va obtenir el guardó a la Projecció de la Ciutat, que va recollir la rectora de la UAB, Margarita Arboix. Lliurava el premi l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón.

El reconeixement en Recerca i Innovació va ser per a Millor Battery. El reconeixement el va recollir el seu fundador, Baltasar López. Lliurava Eva Núñez, directora del centre d’empreses de CaixaBank, patrocinadora de la Nit.

El premi per a la Trajectòria empresarial va recaure en el Grup Sabater Nuri. Va recollir el reconeixement Roser Nuri Custó, de la mà del Dr. Joaquim Serrahima, de Catalònia Fundació Creactiva, patrocinadora de la Nit.

El reconeixement a la millor Start up va ser per a AbilityPharma. Va recollir el premi Dr. Carles Domènech, co-fundador d’AbilityPharma, President executiu i Director científic. Lliurava Lluís Sisquella, CEO de SisquellaGrup, patrocinadora de l’acte.

El premi a la millor Persona Directiva va recaure en Rosa Sugrañes, consellera del Grup Rosa Gres. El reconeixement el va rebre del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

El reconeixement al Comerç va ser per a la Llibreria L’Aranya. Va recolilir el premi la seva fundadora, Olivia Pascual, de la mà del president de Cerdanyola Comerç i Serveis, Xavier Olivé.

Finalment, es va lliurar el reconeixement a la Restauració, que va ser per al Restaurant OddVar. Va recollir Lola Ruiz. Va lliurar-lo Antonio Castro, president del Gremi d’Hostaleria.

També es va lliurar la Beca Rotary a l’Emprenedoria Jove, que enguany va recaure en el projecte d’Animal Walfare Education Centre (AWEC). VAn lliurar el premi el president de Rotary, Joan Alfonso, i la past presidenta, Remei Gómez.

Aprofitar les potencialitats

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón va apostar per “aprofitar totes les potencialitats de la nostra ciutat i reforçar les relacions” entre empresa, administracions, societat i centres tecnològics i docents. També va reclamar potenciar el Parc de l’Alba, millorar l’accessibilitat i “treballar per fer de Cerdanyola una ciutat pionera, viva i sense por al futur”.

En la cloenda del lliurament de reconeixements de la Nit, el conseller Jordi Puigneró va explicar que la nova economia del coneixement es basa en tres ingredients: talent, innovació i internacionalització. Tot destacant els equipaments tecnològics i científics de què disposa la ciutat, va exclamar “a Cerdanyola ho teniu molt bé, perquè cap ciutat de l’Estat té el que teniu vosaltres”. Alhora, va assenyalar els reptes que cal encarar: el migratori, el del canvi climàtic i el de la revolució digital.

En aquest darrer aspecte, va destacar la suma d’un sector de la indústria tradicional que ha estat i és fonamental a Cataunya, el de l’automòbil, amb de les noves tecnologies. “Aquí Catalunya pot ser un HUB de tota Europa, amb Cerdanyola al centre”, va concloure.

A continuació, els 250 assistents van participar en el sopar a peu dret, durant el qual es va sortejar un patinet elèctric donat per l’empresa Renault Auser.

El premiats de la Nit

 

ERCROS està dedicada a la fabricació de compostos per emmotllar des del any 1945. És a Cerdanyola des de 1963 i fabrica un plàstic termostable que es fa servir per produir material elèctric (interruptors i endolls), material sanitari (tapes i seients sanitaris), parament per a la llar i altres objectes per la indústria de la cosmètica i la perfumeria. Actualment ocupa 100 persones i factura uns 24 milions d’euros anuals.

Des de Cerdanyola surten cada any unes 25.000 Tones, de les quals el 85% s’exporta a mes de 60 països, de manera que la fàbrica de Cerdanyola és una de les primeres productores mundials d’aquests productes.

HUB B30 és una xarxa d’innovació oberta creada el 2018 per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del “territori B30”, que agrupa 23 municipis amb una gran rellevància demogràfica, econòmica i social, entre els quals Cerdanyola. Hi tenen cabuda les empreses, els agents de recerca i innovació, les administracions locals i els ciutadans.

Coordinats des de la UAB, actualment integren hubb30 la mateixa universitat, el seu parc de recerca, l’associació Àmbit B30, Eurecat, la UPC, el Sincrotó Alba, ESADE Creapolis, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i Acció.

Ofereix contactes, experts, recursos i serveis a les organitzacions privades i públiques per ajudar-les a detectar i a solucionar reptes de manera eficaç, innovadora i competitiva.

Millor Battery va ser fundada per l’enginyer industrial i emprenedor cerdanyolenc Baltasar López el 2015 per desenvolupar i fabricar bateries per a vehicles híbrids i elèctrics.

Quan Millor Battery encara era un projecte naixent, va guanyar precisament la Beca Rotary Cerdayola a l’emprenedoria i des d’aleshores no ha deixat de créixer i d’obtenir premis i fites, fins convertir-se en un referent internacional pel que fa a bateries intel·ligents i d’altes prestacions.

Actualment compta amb un equip de 16 professionals i ha rebut el reconeixement i ajut del Ministeri d’Industria i de la Comissió Europea per donar suport als seus plans d’industrialització i internacionalització des de Cerdanyola del Vallès.

L’any vinent inaugurarà les noves línies de producció en sèrie de bateries per autobusos elèctrics i motocicletes elèctriques, dos productes basats en la tecnologia que l’empresa ha vingut desenvolupant aquest darrers 5 anys i que ja generen una important expectació als seus respectius mercats.

El Grup Sabater Nuri es va fundar a Cerdanyola del Vallés l’any 1939 amb la distribució de carbó, llenya i butà a domicili. A partir dels anys 60 va iniciar la distribució de petroli i més tard, de gasoil, començant per la comarca del Vallés i després per tota la província de Barcelona. Al 2014 obre la seva primera delegació a Osona i més recentment a la província de Girona.

Per altra banda, al 1996 innaugura la seva primera estació de servei, i comença un creixement què es manté fins al dia d’avui tenint presència, sota la marca Nuroil,  ademés de Cerdanyola, a Ripollet, Castellar del Vallés, Sentmenat, La Llagosta i Montornès del Vallès. Ha sapigut combinar i mantenir la seva expansió en un entorn molt competitiu i sense sacrificar la qualitat i el servei què han caracteritzat sempre les seves estacions, on el carburant no sempre és el protagonista; també ho són els seus supermercats, el serveis de restauració, els centres de rentat, i aviat també, els seus punts de recàrrega per donar servei a la creixent demanda de vehicles elèctrics.

Tres generacions i més de 80 anys de contínua adaptació, on el servei al client ha estat sempre la principal raó que ha impulsat el creixement del Grup Sabater Nuri.

Ability Pharmaceuticals (AbilityPharma) és una companyia biofarmacèutica compromesa en augmentar la supervivència de pacients amb càncer avançat mitjançant el desenvolupament de medicaments altament innovadors que causen l’eliminació de les cèl·lules tumorals a través d’autofàgia (autodigestió).

L’empresa va ser fundada el 2009 i es va ubicar a l’edifici Eureka del campus de la UAB. El 2016 es va traslladar al Parc Tecnològic del Vallès també a Cerdanyola. Va néixer amb esperit internacional tant a nivell de desenvolupament com a nivell comercial. Al 2014 va començar l’empresa va començar assajos clínics amb ABTL0812 a Catalunya i al 2017 va iniciar un nou assaig en càncer d’endometri i de pulmó en 80 pacients en centres punters en oncologia com el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia de Barcelona o l’Institut Gustave Roussy de París, i també té aprovat un assaig clínic en càncer de pàncrees als EUA, essent una de les primeres petites biotec catalanes en aconseguir-ho, cosa que ha validat l’estratègia seguida a Europa.

L’empresa té signat un acord de llicència amb SciClone Pharmaceuticals per desenvolupar i comercialitzar el producte ABTL0812 a la Xina. Actualment ja tenim resultats molt prometedors en pacients i estem buscant socis internacionals per seguir fent créixer el projecte.

Rosa Sugrañes, Consellera del grup d’empreses Rosa Gres. Va néixer a Cerdanyola, es llicenciada en ciències econòmiques per la UAB  i des de l’any 1980 el seu lloc de residència es Miami als EEUU.

Rosa Sugrañes ha estat:

  • Durant 10 anys, consellera al Sabadell United Bank, amb seu a Miami (EEUU)
  • Durant 10 anys, consellera de Indra Sistemas, amb seu a Madrid (España)
  • Durant 6 anys, consellera al Banc de la reserva federal, amb seu a Atlanta (EEUU)
  • Durant 33 anys, del 1980 al 2013, Presidenta de Iberia Tiles Corporation, distribuidora de materials ceràmics, amb seu a Miami (EEUU)

Actualment,

  • Consellera del IberiaBank, amb seu a Nova Orleans (EEUU)
  • Consellera del Sabadell Consumer Finance amb seu a Sabadell
  • Consellera al consell internacional del Baptist Hospital amb seu a Miami (EEUU)
  • Consellera del grup Rosa Gres

L’Aranya va obrir les seves portes fa quinze anys com a llibreria general amb un gran espai per a la  literatura infantil i juvenil i els àlbums il·lustrats. Amb la vocació d’encomanar el plaer per la lectura a tota la societat, ha teixit complicitats de manera professional, però sobretot, apassionada.

Actualment, ofereix un ampli programa d’activitats per a tots els públics: clubs de lectura, presentacions, tallers, seminaris, contacontes, elaboració de biblioteques personals i escolars, Fins i tot una gran festa anual, que el proper mes de maig celebra la cinquena edició i que convida als millors il·lustradors i il·lustradores del moment.

La dinamització de tota aquesta teranyina d’activitats amb els diferents agents socio-culturals, de la ciutat i del pais i la forta presència a les xarxes socials, l’han dut a rebre el reconeixement de “Llibreria de referència de Catalunya”.

OddVar. Els seus 25 anys de professió avalen Ivan García com a xef capaç de crear plats únics i alts continguts de la creativitat.

El que el fa únic i fa que Oddvar sigui un local d’uns 20 anys d’experiència, és el fet que sempre ho fa treballant amb menjar de proximitat i juntament amb un equip jove, que impregna la seva passió per donar sempre un millor servei.