Excel·lent acollida de la primera conferència del programa Vallès Empresa amb Oriol Amat

Un centenar d’empresaris i representants de l’entorn empresarial del Vallès van escoltar el dimecres passat la conferència d’Oriol Amat, al Trade Center de Sant Cugat, sobre les Perspectives econòmiques 2019-2020: disrupcions i incerteses. I van poder conèixer la resposta a la pregunta de: estem preparats per afrontar el nou escenari econòmic?

Amat, degà de la UPF Barcelona School of Management i Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF, es definia com a una persona “no catastrofista” i assegurava que “ens trobem en un moment de decreixement econòmic de baixa intensitat però no podem parlar de crisis. Els últims dos anys el creixement ha estat menor però pel 2021 la previsió torna a ser de lleuger creixement”. No obstant, el catedràtic afirmava que tot dependrà del que fem.

En aquest sentit seran fonamentals aspectes com la cooperació empresarial o la relació eficient i proactiva entre el sector públic i privat. Així com la  millora en valors de les empreses a través de la RSC, la recerca de l’excel·lència empresarial i de l’aposta per les persones.

Oriol Amat apuntava també que en aquest panorama, l’R+D ha de jugar un paper fonamental. La recerca és una de les fortaleses de les empreses però també una debilitat. “A Catalunya som molt bons en recerca bàsica. I la productivitat científica és mol bona. De fet, produïm l’1% de la ciència mundial” –declarava. Però, per contra, la inversió en R+D és molt baixa si es compara amb la que fan els països de la UEM (Unió Econòmica i Monetària).

La conferència va ser la primera del programa Vallès Empresa, la iniciativa empresarial endegada fa tant sols unes setmanes per un grup d’empresaris del Vallès amb l’objectiu d’afavorir l’empoderació i creixement del teixit empresarial de la zona. Així ho recordava Francisco Hidalgo, administrador de Goldwaters & Partners, SL, empresa promotora de la iniciativa.

L’acte va comptar també amb la participació de Pere Soler, tinent d’alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport de l’Ajuntament de Sant Cugat, qui va lloar la iniciativa de Vallès Empresa i va remarcar la importància d’establir aliances entre l’Administració i el món empresarial. “Quan l’associacionisme empresarial no té la força necessària per tirar projectes endavant, l’Administració ha de ser la crossa que els ajuda a seguir endavant, per exemple, posant a la seva disposició eines vitals com pot ser incidir en la fiscalitat” –explicava Soler.

La propera cita del programa Vallès Empresa serà el 28 de gener de 2020 a Cerdanyola del Vallès, amb el professor Gregorio Labatut que parlarà sobre La importància de la prevenció del blanqueig de capitals a l’empresa.