Sisquella Grup signa un acord amb Chint Energy per estendre la captació fotovoltaica a les cobertes de les naus industrials del Vallès

En el període 2021-25 està previst fer 50 instal·lacions que abaratiran el cost del kw a l’entorn d’un 25% i reduiran les emissions de CO2

El CEO de SisquellaGrup, empresa associada de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, i la CEO de Chint Energy, Luz Ma, van signar el 5 d’octubre passat un acord per a la instal·lació de 15 Mw de panells fotovoltaics en els propers cinc anys.
Els beneficiaris seran els clients industrials del SisquellaGrup que, a més, gaudiran d’un Pla de Finançament especial i podran reduir els seus IBI i IAE, segons el municipis on es localitzin les seves naus industrials.
El període de recuperació de la inversió, que s’estima entre 3 i 7 anys, i els avantatges fiscals estan ajudant cada cop més empreses a prendre la decisió, en uns moments en què l’Agenda 2030 i les voluntats governamentals donen suport i impulsen actuacions en aquesta direcció.

La millor placa del món
Chint Astronergy es un dels principals fabricants mundials de plaques fotovoltaiques i aquest any ha estat escollit per la prestigiosa revista internacional PLV TECH com a fabricant de la millor placa fotovoltaica del món de l’any 2020.
Chint Astronergy té previst establir acords en l’àmbit de l’Estat amb diferents plataformes industrials i associacions empresarials que permetran assolir nivells de generació d’energia sostenible i neta d’uns 500 Mw.
Amb aquest acord, SisquellaGrup esdevé la primera plataforma del Vallès d’aconseguir la confiança del grup xinés Chint, un dels principals actors internacionals en aquesta àmbit.

Lluís Sisquella remarca que “amb aquest acord amb el grup Chint, podrem oferir als nostres clients una important reducció de costos energètics i d’emissions de CEO2”, i que “els posem a l’abast un retorn ràpid de la inversió i la possibilitat de finançament, de manera que no han de desemborsar diners”.
Sisquella destaca que l’aliança amb Chint també pot ser una oportunitat per a les 650 comunitats de veïns que el seu grup administra. “Parlem d’uns processos que afecten tant els àmbits industrials com els domèstics, i tots se’n podran beneficiar”, ha conclòs.
Per la seva banda, Luz Ma, posa l’accent en el camí que encara resta per recórrer: “A Espanya comptem amb unes 8.000 instal·lacions fotovoltaiques, mentre que a Alemanya ja en tenen 1.800.000, i amb unes condicions climàtiques força diferents”.
És per aquest convenciment que “entrem en un procés de creixement exponencial en la generació d’energies sostenibles”, que Ma valora l’acord amb SisquellaGrup com “un avenç en el nostre creixement a Espanya”. •