Ple a la Nit de Cerdanyola Empresarial

Ahir va tenir lloc a l’Hotel EXE Campus de la UAB una nova edició, la desena, de la Nit de Cerdanyola Empresarial. Més de dues-centes persones van seguir l’acte de lliurament de Reconeixements Empresarials que cada any atorga l’entitat en diferents categories a empreses i negocis del nostre municipi.

A la benvinguda de l’acte, el president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, va destacar “l’esperit de col·laboració que ha permès fer aquest acte” i va fer una reflexió sobre les noves eines basades en la intel·ligència artificial: “com podem aprofitar aquesta revolució tecnològica per construir un futur millor per a les nostres empreses i la nostra comunitat”.

Les empreses reconegudes aquest any han estat les següents:

Innovació: Nanoligent, una spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital de Sant Pau, que es dedica al desenvolupament d’un nou fàrmac contra el càncer basat en biotecnologia d’última generació. Va recollir el guardó la seva CEO, Montserrat Cano, de mans de Francisco Hidalgo, administrador de Grup Procer, principal patrocinador de la Nit.

Start-Up: Planet BioTech, la primera Empresa de Base Tecnològica (EBT) creada en el Centre d’Investigació en Agrigenòmica (CRAG) al Campus de la UAB. Treballa en el desenvolupament de productes que donaran solució al problema més greu de l’agricultura: la sequera. Van recollir el reconeixement les seves fundadores, Anna Caño i Andrea Giordano, de mans de Xavier García Hornos, director comercial d‘Empreses de la Direcció Territorial de Barcelona, patrocinadora de la Nit.

RSC: Voronet, empresa especialitzada en solucions integrals de cintes adhesives, escumes tècniques i troquelats per a la indústria. El reconeixement ve del fet que dedica esforços a construir un entorn laboral que fomenta la creativitat, la innovació i la responsabilitat social. Va rebre el guardó la director de Persones i Seguretat Laboral, Noelia Rubio. El va lliurar el Dr. Joaquim Serrahima, de Catalònia Fundació Creactiva, també patrocinadora de l‘esdeveniment.

Projecció de la Ciutat: Parc de l’Alba, el projecte que ha de donar resposta a les necessitats d’habitatge i de generació de riquesa, coneixement i benestar del nostre territori i més enllà de les fronteres municipals. Va recollir el premi l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, com a president de torn del Consorci del Parc de l’Alba, de mans del secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, Albert Castellanos.

Trajectòria personal – Directiu/va: Andreu Puigfel Bach, administrador del Grup Puigfel, des dels anys 70 i que als 85 anys encara “és el primer d’arribar i l’últim a marxar”. Va recollir el guardó ell mateix de mans del president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges.

Trajectòria Empresarial: Metalográfica, fundada el 1949, es dedica als tractaments tèrmics en buit i té nau a Cerdanyola des de 1992. El seu president, Josep Maria Deu, va rebre el guardó de mans de l’alcalde Carlos Cordón.

Comerç. El guardó a ser per a Bolsos Gasol, que enguany compleix 50  anys d’activitat a les Galeries Unicentro. Recollia el guardó Cristina Gasol i el lliurava la vocal de Cerdanyola Comerç i Serveis, entitat que tria qui es reconeixerà en l’àmbit del comerç, Fanny Segura.

Hostaleria. Restaurant Capicua. Restaurant km0-SlowFood, certificació que tenen des de el 2013, ja fa 10 anys. Lliura Antonio Castro, president del Gremi d’Hostaleria a la nostra ciutat.

Beca Rotary

A continuació, es va lliurar la Beca Rotary a l’Emprenedoria Jove, que va ser per a Laura Márquez Prieto, pel projecte Academia Merceditas, una acadèmia online per a persones amb diversitat funcional per ajudar-los a guanyar a ser més autònomes en el dia a dia.

En la cloenda, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, va destacar l’aposta del Govern per la reindustrialització del país, com una manera de millorar la qualitat de l’ocupació.

L’alcalde Carlos Cordón, per la seva banda, va mostrar satisfacció perquè les dades indiquen que els índex d’ocupació de Cerdanyola estan per sobre dels del país i de la comarca. A més, va apostar per convertir Cerdanyola en una ciutat que aprofiti i generi oportunitats.

L’acte es va tancar amb un monòleg a càrrec de Marc Boixaderas, usuari de Catalonia Fundació Creactiva amb paràlisi cerebral, que va arrencar somriures i aplaudiments d’un públic que el va acomiadar dempeus.