Participem al Fòrum de Polígons de Catalunya

El passat dijous, Ana Maria Rovira, gerent de Cerdanyola Empresarial, va participar en el II Fòrum de Polígons d’Activitat Econòmica de catalunya, que va tenir lloc a la Llotja de Mar de Barcelona. El Fòrum l’organitza la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).

El Fòrum es va centrar a trobar vies per incrementar la col·laboració entre les empreses com a motor de competitivitat; la sostenibilitat ambiental, i com superar les barreres normatives i administratives existents en la planificació i la gestió urbanística.

Durant la trobada es va palesar els factors que dificulten la competitivitat dels polígons de Catalunya: la mobilitat en tots els seus aspectes (pública, privada, cotxe, tren, portuària…), la manca de personal qualificat i la potència elèctrica en molts dels polígons.

Es va remarcar que una manera d’accelerar el procés de millora és l’acció conjunta de les empreses i l’elaboració d’una llei d’àrees industrials, com ja existeix al País Valencià, que contempli tots aquests factors i que afavoreix la col·laboració i associacionisme.

Ignacio García Cuenca, CEO de l’empresa australiana Goodman, líder mundial en la construcció i intermediació de polígons, va pronosticar una escassetat de sol a tot el món per poder atendre les necessitats de distribució logística, atès que espreveu que el 2050 el 70% de la població mundial viurà a les ciutats i les compres online creixeran exponencialment.

També, es va apostar fer fer uns polígons “veritablement” sostenibles, i integrats  al paisatge urbà, on els ciutadans també hi trobin zones d’esbarjo i serveis útils per la seva vida.

A l’acte també hi va ser representat l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb el cap de Servei de Promoció Econòmica, Alfons Muñoz Infante. Precisament, l’Ajuntament està ultimant l’elaboració d’un Pla de Millora de Polígons que ha de contemplar tots els aspectes relacionats al Fòrum.