Onalabs i Barça Innovation Hub presenten ONASPORT, el dispositiu no invasiu per a optimitzar el rendiment i prevenir lesions

L’empresa associada Onalabs Inno-Hub, start-up de tecnologia mèdica, pionera en el desenvolupament de solucions digitals no invasives per als àmbits de la salut i l’esport, ha anunciat el llançament pre-comercial del dispositiu ONASPORT, en col·laboració amb el Barça Innovation Hub (BIHUB), centre de gestió del coneixement i de la innovació del FC Barcelona, encarregat de fomentar i promoure la innovació en l’àmbit de l’esport.

Aquest avançat dispositiu no invasiu, presentat la setmana passada a les instal·lacions del FC Barcelona, amb l’assistència de membres de la Junta de Cerdanyola Empresarial, té forma de banda pectoral i registra, processa i mostra, en temps real i de manera contínua i remota, el nivell de lactat, la pèrdua d’electròlits, la deshidratació a través de la suor i la freqüència cardíaca.

Onalabs compta amb BIHUB com a soci estratègic de la companyia des del mes d’octubre passat, una aliança nascuda amb l’objectiu d’avançar el desenvolupament d’ONASPORT i la comercialització del dispositiu i la seva progressiva evolució, que permetrà incorporar nous biomarcadors.

ONASPORT està equipat amb un fungible de sensors electroquímics integrats, que permet registrar dades de forma continuada durant tot l’entrenament. El wearable, compatible amb els sistemes IOS i Android, que es connecta a través de bluetooth a l’aplicació i a la plataforma en el núvol, és capaç d’integrar-se a qualsevol sistema informàtic a través d’una API. Aquesta senzilla connexió garanteix la interoperabilitat del dispositiu i facilita el registre de les dades de biomarcadors amb altres paràmetres obtinguts, així com la descàrrega de l’històric per a visualitzar de manera àgil l’evolució dels entrenaments.

El dispositiu ha estat testat en entitats de referència en l’àmbit esportiu com l’INEFC-UB, el CAR Sant Cugat, l’Institut de Biomecànica de València i el Velòdrom d’Horta. Onalabs, que ha comptat també amb la col·laboració del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra i de la fundació Andorra Recerca Innovació (AR+I), preveu comercialitzar més de 5.000 dispositius durant 2024 a través del model B2C, i està oberta a col·laboracions amb distribuïdors (B2B2C).

ONASPORT està disponible a través d’aquest enllaç: https://onalabs.com/botiga/