Noves restriccions contra el COVID-19

La Generalitat ha aprovat noves mesures de contenció de l’activitat social i laboral per evitar el creixement de la pandèmia del COVID-19 a Catalunya. Les mesures està previst que durin quinze dies des d’avui mateix.

Pel que fa a la mobilitat, es confina perimetralment tot Catalunya i, de divendres a les 6.00h fins dilluns a les 6.00 no es permetrà la mobilitat entre municipis. L’excepció serà la mobilitat essencial. Motius sanitaris, laborals o de causa major (retorn al domicili, cura de persones vulnerables…).

Es permeten desplaçaments, dins la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris el dia 1 de novembre o el 31 d’octubre.

Les empreses estan obligades a limitar la mobilitat laboral i optar pel teletreball sempre que sigui possible. En cas de no ser-ho cal evitar les aglomeracions en el lloc de treball i ser flexible amb els horaris per evitar col·lapses en hores punta.

No es poden oferir serveis que impliquin contacte personal proper, excepte serveis essencials.

El comerç minorista de productes de primera necessitat poden obrir. Això inclou alimentació, begudes, productes higiènics i d’altres de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i veterinaris.

El comerç que no sigui considerat essencial podrà obrir si el local té menys de 800m2 i si limiten aforament al 30%. En superfícies més grans, cal limitar l’espai a 800m2 i l’aforament al 30% proporcional.

Els centres comercials romandran tancats, tret de les botigues d’alimentació, productes de primera necessitat, i la resta sempre que ocupin menys de 800m2, aforament limitat al 30% i accés directe des del carrer. Es pot fer venda a distància, amb recollida al local o repartiment a domicili.

Els serveis de restauració es mantenen tancats i només es poden prestar mitjançant serveis d’entrega a domicili, que s’amplia fins les 23h, o recollida a l’establiment.
Se suspenen les activitats de lleure infantil i les extraescolars (excepte les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla).
Adjuntem la resolució en pdf.

Trobareu més informació a https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/mobilitat/

Podeu descarregar un model de declaració autoresponsable per als desplaçaments exclosos de la limitació a la mobilitat a https://certificatdes.confinapp.cat/#/