Idees innovadores dels nostres joves

Un any més, Cerdanyola Empresarial ha format part del Jurat del concurs Millors Idees Empresarials Innovadores Can Serraparera, que enguany arribava a l’onzena edició, amb 75 projectes presentats i la participació de 174 alumnes del instituts Gorgs, Banús, Forat del Vent i Col·legi Montserrat. 

Ahir es va fer l’acte de lliurament de reconeixements als participants i guanyadors, amb l’assistència de l’alcalde Carles Escolà, la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, i els membres del Jurat Alejandra Martel, vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial i responsable de l’empresa Transmartel, i Daniel González, del Grup Gonvil.

Tots ells van lliurar els guardons als quatre projectes guanyadors i dues mencions especials del jurat. Els guardonats van ser els següents: 

  2n Premi  de 3r i 4t d’ESO. Projecte :

4WARD “La polsera emocional” : és un producte en forma de polsera que vol ajudar a millorar les relacions entre les persones. La polsera té incorporat un micròfon i un comptador que compta les vegades que la persona diu paraules positives i negatives,  el temps que parla i el temps que escolta. Tot això per ajudar-la a ser conscient del tipus de llenguatge, el to i el tipus d’escolta que manté en la relació amb els altres.  

      Col·legi Montserrat

    – 2n Premi de 1r  de batxillerat . Projecte :

ECO-BIKE: és una bicicleta feta amb material reciclat generadora d’energia. Mentre es pedala va generant l’electricitat i mitjançant un petit alternador que va carregant una bateria es pot carregar el mòbil, petites llums de casa, ràdios, etc.

Institut Forat del Vent

–  1r Premi de 3è i  4t D’ESO.  Projecte:

GOT- GROG Fabricació, comercialització i distribució d’un got biocompostable fet amb pell de llimona. L’objectiu és aconseguir un  producte de qualitat i ecològic, fet de material biocompostable ja que té una reintegració més ràpida  en el mediambient i és més sostenible.

 Col·legi Montserrat

     1r Premi de batxillerat . Projecte :

Generador d’electricitat saludable :  Es tracta de col·locar a cada barri de Cerdanyola un parc d’exercicis per fer esport amb màquines fitness generadores d’energia. El parc estarà preparat per a totes les edats i tindrà un espai pels infants amb canguratge. L’energia generada es convertirà en electricitat i s’enviarà a les llars, de tal manera que les persones usuàries tindran un estalvi en el rebut de la llum i en funció del volum de l’exercici practicat aniran acumulant punts  que els podran utilitzar per reduir l’impost de les escombreries. L’electricitat sobrant anirà a l’Ajuntament per a utilitzar-les en les instal·lacions públiques.

  IES BANÚS

– Menció especial del jurat als projectes : 

 En la categoria 3r i 4t d’ESO el projecte:

    – KASTEEN : és una cadira de rodes amb un mecanisme que facilita i millora les relacions socials de les persones que tenen una invalidesa. El mecanisme consisteix en aplicar un elevador just entremig de l’estructura de la cadira i l’estructura de les rodes, de tal manera que la persona el pugui elevar i baixar en funció  de l’alçada de les altres persones amb les quals s’estan relacionant i així poder facilitar la comunicació. També tindrà un mecanisme per fer moviments de rotació perquè la persona pugui adoptar la posició més còmoda.

  Col·legi Montserrat

En la categoria 1r batxillerat  el projecte:

   DRAGON HEALTH: consisteix en un dron que s’utilitzarà en casos d’accidents de tràfic i en emergències domèstiques, el qual proporcionarà de forma ràpida un kit de primers auxilis amb un manual d’instruccions per mantenir  a les persones ferides estables fins que hi arribi l’ambulància.

   Realitzat per :

    – Nil Fernández Fernádez

    – Marc Avileo Vélez

     IES GORGS