Gala final del Talent Factory

La gala final de la segona edició del Cerdanyola Cerdanyola Talent Factory va tenir lloc aquest dimecres a l’Ateneu. El CTF és el programa destinat a fomentar l’emprenedoria entre els alumnes de secundària de la ciutat, que impulsa l’Ajuntament de Cerdanyola amb el suport de la Diputació i Cerdanyola Empresarial, que ha aportat bona part dels mentors.

El projecte guanyador ha estat Veta (you ask, you learn), de Laia Nogués i Tea Moranta de l’escola Ramon Fuster, amb el mentoratge de Xavier Fuchs, de Rosa Gres. Es tracta d’un assistent virtual que ajuda a millorar el rendiment acadèmic de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. També ajuda a detectar de forma precoç situacions de assetjament escolar, risc social i emocional. Les dues creadores han guanyat un viatge de cinc dies a Sillicon Valley (patrocinat per Catalònia Fundació Creactiva).

El premi al segon millor projecte va ser per a Localfy d’Alexia Vélez i Christian Gabriel Gavina de l’escola FEDAC, mentoritzat per Núria Gras, de Grassoler. Es tracta d’una plataforma per ajudar a la comunitat mitjançant els negocis locals, amb serveis que optimitzen l’experiència de compra i venda. El premi, un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes.

El tercer premi ha estat per a Free Breathe, de Tomás Martínez i Marcel Giménez del CFP Fundació UAB amb el mentoratge de Baltasar López d’Enchufing. Es tracta d’un rellotge intel·ligent amb sensors de fums i connectat a una aplicació mòbil que ajuda a deixar de fumar amb funcions com ara detectar la recaiguda, premiar els esforços… Els seus creadors van guanyar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day (patrocinat per Rosa Gres).

El jurat de la segona edició del Talent Factory també va lliurar una menció especial al projecte Peixos Juganers ‘Un mar per aprendre’ elaborat per l’alumnat del CEE-CFT Flor de Maig.