Ens sumem a la reivindicació d’una nova línia de FGC entre el Vallès i Barcelona

Cerdanyola Empresarial ha estat una de les entitats signants del manifest impulsat per Cambra Sabadell que reclama la construcció del Túnel d’Horta, un projecte d’infraestructura ferroviària de nova connexió entre el Vallès Occidental i Barcelona, planificada a la línia de ferrocarrils del Vallès i operada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El manifest, que s’ha signat a la Cambra de Sabadell aquest dijous, té el suport dels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Badia del Vallès i Sant Quirze del Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Universitat Autònoma de Barcelona, Fundació Parc Taulí, la Cambra de Comerç de Sabadell, Pimec Vallès Occidental, Ripollet Empresarial, Cerdanyola Empresarial, Parc de l’Alba i Eurecat..

La nova proposta d’accés ferroviari del Vallès a Barcelona permetria dotar de millor connexió de transport públic la relació Barcelona-Vallès, actualment al límit de la seva capacitat; donar servei de transport públic ferroviari a un nou sector de desenvolupament, connectant els nuclis de coneixement de la UAB-Parc de l’Alba i UB Mundet, el sanitari del Vall d’Hebron i el tecnològic del 22@, així com la descentralització del trànsit ferroviari a Barcelona que actualment passa tot per Plaça Catalunya.

Els signants consideren que la nova línia generarà un equilibri entre tots els municipis de les primeres corones metropolitanes al Vallès Occidental i diversificarà la cobertura de transport ferroviari.

També entenen que beneficiarà un nombre major de ciutadans que l’alternativa de duplicar el túnel de Vallvidrera, que es fonamenta en reduir el temps de desplaçament dels que ja disposen d’unes freqüències inferiors als deu minuts. I, a més, que permetrà construir aparcaments dissuasius per a vehicles privats provinents del Nord de Catalunya.