Dones amb talent a Can Serraperera

Avui ha tingut lloc un nou Esmorzar de Can Serraperera que ha omplert tot l’aforament per sentir parlar del Talent Femení a l’Empresa.

Moderat per la vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial i directora de l’empresa FR SL, Aurora Redondo, l’acte ha comptat amb la participació d’Esther Perelló i Piulats, CEO de Fasolà; Estel Alsina, fundadora i CEO d’Horizon Talent; Noelia Rubio, directora de Persones de Voronet SL, i Encarna Cárdenas, gerent d’Ópalo Perfumeries.

La benvinguda a l’acte, que organitza el Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb Cerdanyola Empresarial, ha anat a càrrec de la regidora Cristina Padilla, que ha elogiat “el talent de les dones que tenim aquí i que són un exemple per a tothom”.

Redondo, en l’obertura, ha apuntat que “en un món ideal, una persona amb hauria de poder prosperar a l’empresa i a tot arreu, i els empresaris i empresàries haurien de cercar i premiar el talent, sigui home o dona” i ha afegit que “tot i que històricament això no ha estat així, no podem negar que hem avançat i que avui per exemple, tenim gerents, directores i CEO’s que són dones assegudes en aquesta trobada”.

Per la seva banda, Esther Perelló, CEO d’una cooperativa que acompanya projectes d’emprenedoria, majoritàriament de dones, ha destacat que cal promoure la igualtat d’oportunitats, començant per assumir la conciliació amb naturalitat i “anar més enllà del compte d’explotació de l’empresa per afegir-hi valors subjectius però necessaris”.

Estel Alzina, responsable d’un consultoria de recursos humans, ha defensat “la necessitat d’humanitzar les empreses i fer-les créixer a partir del creixement de les persones”. Referint-se a la conciliació i la maternitat, ha destacat que “hem millorat, des que els homes també tenen permís de paternitat” i ha valorat que “hi ha una evolució cap a la igualtat, tot i que encara queda camí per fer”.

A continuació, Noelia Rubio, de Voronet, empresa cerdanyolenca del sector de l’automòbil, l’ha posat com a exemple de bones pràctiques que l’han portat “a un projecte de transformació cultural”. Perquè això passi, ha dit, cal la implicació de tota l’organització, i promoure i valorar la participació de tothom com a eina per detectar nous talents dins de l’empresa.

Finalment, Encarna Cárdenas ha posat l’educació al centre de qualsevol projecte transformador a la societat i ha reivindicat que “el talent no té gènere i hi ha moltes formes de talent”. Per tant, ha conclòs, “hem de fugir dels estereotips i aprofundir en valor com l’empatia i el respecte des de la pluralitat”.

L’acte ha acabat amb un esmorzar a peu dret que, com és habitual, s’ha convertit en una sessió de networking.