Cerdanyola Empresarial recupera la seva Nit

Tres-centes persones s’han trobat a la seu de Fundació Catalònia per reconèixer les empreses més destacades d’enguany

Els jardins de la Fundació Creactiva Catalònia, al bell mig de la serra de Collserola, han acollit aquest dijous al vespre la novena edició de la Nit de Cerdanyola Empresarial. La Nit és l’esdeveniment anual en què aquesta associació d’empreses lliura els reconeixements a empreses, comerços i establiments hostalers de Cerdanyola del Vallès.

Amb un públic que arribava a les tres-centes persones, Cerdanyola Empresarial ha lliurat els següents reconeixements en les diferents categories:

Internacionalització Fuelium
Innovació Onalabs
Foment de l’Ocupació Fundació Catalònia
Start Up Nano1Health
Projecció de la Ciutat Baltasar
Trajectòria Truyols Serveis Funeraris
Comerç Floristeria Casamitjana
Restauració Bar Grau

 

El president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges, s’ha referit a les dificultats superades en aquests darrers dos anys i en les que, previsiblement, s’hauran de superar d’ara en endavant. Amb tot, es va mostrar convençut que “treballant fort, com sempre, ens en tornarem a sortir”.

En nom de la Generalitat, la directora dels serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball, Lídia Frias, elogiava l’excel·lència de l’empresariat reconegut en la Nit, en la línia del teixit empresarial català.

Finalment, la primera tinenta d’Alcaldia, Pepi Rivera, va apostar per “posar al davant les persones” i per “una economia productiva i no especulativa”.

A continuació, els assistents van poder gaudir d’un concert de l’Orquestra Diletant de Catalunya  d’un sopar relacional.

En aquesta edició, Cerdanyola Empresarial ha comptat amb Caixabank, Fundació Creactiva Catalonia i SisquellaGrup com a patrocinadors principals. També hi han col·laborat Grup Sabater Nuri, MGA, Impressions.cat i RosaGres.

Les empreses reconegudes

Fuelium és una startup tecnològica situada al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va fundar a finals del 2015 amb l’objectiu de proporcionar una alternativa més ecològica i sostenible a las bateries primàries actuals. La seva tecnologia de bateries laminades en format paper, s’utilitza principalment en aplicacions d’un sol us que tinguin requeriments energètics, com ara proves de diagnòstic in-vitro, sistemes portàtils o remots de IoT, tant per aplicacions mèdiques, esportives o cosmètiques.

Des de Cerdanyola, surten cada any unes 25.000 Tones, dels quals el 85% s’exporta a més de 60 països de tot el mon. Això fa que la Fabrica de Cerdanyola sigui una de les primeres productores a nivell mundial.

La plantilla de la fàbrica es de 100 persones i la facturació, d’uns 24 milions d’euros anuals.

Onalabs Inno-Hub, desenvolupa una nova generació de dispositius mèdics per monitoritzar la salut de manera no invasiva, remota, en continu, i intel·ligent, gràcies a una tecnologia patentada que permet convertir la suor en un biofluid intel·ligent i la pell en una plataforma de dades. Els nous dispositius permeten monitoritzar a temps real tant paràmetres físics com bioquímics, que només es poden mesurar amb extraccions sanguínies.

Això facilita el seguiment de malalts i persones cròniques de manera remota en qualsevol moment i lloc, i ajuda a obtenir moltes més dades rigoroses per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament. I fent que la hospitalització domiciliària pugui ser una realitat.”

Catalonia Fundació Creactiva és una entitat sense afany de lucre que presta serveis en favor de persones en situació de vulnerabilitat. Amb un equip de més de 800 professionals dedicats a millorar la qualitat de vida de les més de 1.000 persones ateses.

La CREACTIVITAT, la CAPACITAT, la INCLUSIÓ, la IGUALTAT d’OPORTUNITATS són el que la defineixen com a organització.

L’àrea d’Inserció Laboral i Formació de Catalonia ofereix informació, assessorament, orientació i intermediació laboral i formació a mida tant per a empreses com treballadors.

En aquest aspecte Catalonia porta 6 anys consecutius donant ocupabilitat a més de 250 persones, tot donant cobertura a les necessitats de les empreses de l’entorn.

A Catalonia tenen clar que les empreses socialment responsables, són més rendibles, més humanes i ajuden a fer un país millor!

 

Nano1Health parteix de la base que la salut humana està entrellaçada amb la salut animal i el medi ambient a tot el món.

Nano1Health (N1H) uneix l’experiència de veterinaris, genetistes i bioinformàtics amb l’experiència de proveïdors de serveis de renom, per generar les aplicacions més rellevants de tecnologia de seqüenciació disruptiva i anàlisi de dades d’última generació, i per desenvolupar i transferir solucions fàcils d’usar per a anàlisis genòmiques descentralitzades.

Poden identificar ràpidament patògens, gens de resistència als medicaments i altres biomarcadors d’interès, tant en malalties infeccioses com genètiques.

Com a empresa B2B (Bussiness to bussinness), assessoren els clients en els seus projectes, des de la generació de dades fins al desenvolupament o adaptació d’estratègies bioinformàtiques específiques.

 

BALTASAR és l’empresa fundada per l’enginyer d’automoció Baltasar López, que ha sorprès tothom presentant un supercotxe elèctric per a la pista i la carretera legal, específicament enfocat a l’experiència de conducció i el plaer: el Baltasar REVOLT. Sent el primer d’aquest tipus, té unes especificacions úniques que superen qualsevol supercotxe amb motor de combustió.

El projecte s’ha desenvolupat en secret perquè l’empresa no volia presentar només un projecte sinó una realitat  llesta per al mercat.

Tota la tecnologia del Baltasar Revolt està 100% desenvolupada a casa, inclòs el sofisticat paquet de bateries, que ha estat dissenyat en amb el fabricant de bateries d’alt rendiment MILLOR BATTERY, amb seu a Cerdanyola.

 

Amb més de 150 anys d’experiència, l’empresa familiar Truyols Serveis Funeraris ofereix serveis personalitzats per acompanyar les famílies que han perdut un ésser estimat. Amb gairebé 40 professionals, 7 tanatoris (el 8è en construcció) i 5 cementiris, disposa d’unes instal·lacions d’última generació que unides al seu tracte proper, professional i d’alta qualitat l’han situat com a referent al Vallès Occidental.

Des de setembre del 2021, ha ampliat els seus serveis amb el nou tanatori de Cerdanyola.

Compromesos amb la gent i el territori, Truyols realitza diverses accions de Responsabilitat Social Corporativa. El seu darrer projecte és la sèrie audiovisual “Capsules de vida”, que es pot visualitzar a les seves xarxes socials. A través d’entrevistes a personatges coneguts i rellevants, Truyols vol contribuir a la naturalització de la mort com a part de la vida.

 

La Floristeria Casamitjana va néixer fa 50 anys, fruit de l’esforç d’una família per adaptar-se a les transformacions que la industrialització va fer fer a la pagesia de Cerdanyola.

Lluis Casamitjana, fill de Can Roqueta, jardiner de l’Institut Botànic de Barcelona i Maria Rosa Berenguer, filla de Can Feliu, amb els seus 4 fills van iniciar l’aventura del comerç de flors i plantes.

Als anys 80, la filla petita, Maria Casamitjana, forma part de la primera generació d’estudiants de l’Escola d’Art Floral de Catalunya, de la qual n’esdevindrà professora.

Tant des de la docència com des del seu equip directiu, dedica 35 anys a formar centenars de joves floristes.

És coautora del llibre “Arquitectura Floral de Barcelona”.

Formada també com a mestra d’Ikebana, viatja arreu del món assistint a cursos, demostracions i certàmens internacionals.

Maria Casamitjana fa créixer la Floristeria i la converteix en un espai de creació molt arrelat a la ciutat, acompanyant el calendari festiu, el pas de les estacions, el suport a les entitats locals i a la cultura de la ciutat i del país, amb el qual sempre ha volgut estar compromesa.

 

BAR GRAU. 75 anys de compromís i activisme per Cerdanyola des de la cura d’una bona oferta gastronòmica.

A primera vista podríem dir que el Bar Grau es un local mes de Cerdanyola, un bar on si pot beure i menjar amb una bona oferta de plat i tapes, al bell mig de la ciutat i amb un espai gran i confortable, però si aprofundim una mica en la seva historia ens troben amb un local obert des de l’any 1947,regentat sempre per la família Grau on a dia d’avui ja va per la 4ª generació, ha estat molt mes que un Bar per menjar i beure. Al llarg de la seva existència ha estat seu de un munt d’entitats, partits i grups culturals i esportius de Cerdanyola. El seu esperit acollidor, de compromís amb el poble i el país, així com els diferents espais dels que sempre ha disposat l’ha convertit en un referent, l’activitat social que ha acollit entre les seves parets forma part en certa manera de un intangible valor patrimonial de la ciutat.

És difícil resumir en poques paraules els que ha estat per molta gent de Cerdanyola, encara avui fa honor al nom com millor se’l coneix , “cafè de tertúlia des de 1947”!