Cerdanyola Empresarial dona suport a les propostes pel comerç local

Des de Cerdanyola Empresarial ens afegim i donem suport a la bateria de propostes que ha fet pública Cerdanyola Comerç i Serveis. I molt especialment a la que es refereix a tenir en compte les entitats de caire econòmic de la ciutat, ja que som les que segurament millor entenem les necessitats dels nostres associats en particular i del comerç, restauració, pimes i autònoms en general.

És per això que demanem la creació urgent d’aquesta taula de treball i la convocatòria de vídeo reunions periòdiques amb els nostres representants polítics a l’Ajuntament, perquè estem segurs que hi ha més mesures que es poden dur a terme des de l’Àmbit local de les s’han implementat fins ara i que per a algunes d’elles no es pot esperar al final de la pandèmia.

Les mesures plantejades per Cerdanyola Comerç

 1. Avançament i pagament immediat de les factures pendents d’abonament i subvencions ja tramitades, als autònoms i petits i mitjans comerços i associacions del sector, per tal de dotar-los de liquiditat
 2. Creació d’una oficina tributària d’atenció i assessorament al comerciant i autònom
 3. Carència en el pagament d’aquells tributs i taxes municipals que guardin relació amb activitats econòmiques limitades arran del decret d’estat d’alarma (terrasses, residus, tribut AMB, etc).
 4. Implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals, i obertura de línies d’ajuts i subvencions destinades a compensar-ne el pagament.
 5. Garantir la continuïtat de tots els contractes públics subscrits amb proveïdors. Quan això no sigui possible, compensar les empreses i els treballadors autònoms afectats per suspensions.
 6. Pensar en propostes de polítiques de dinamització de comerç a posteriori, així com dotar de recursos a les associacions de comerciants com a catalitzador de Promoció econòmica
 7. Prioritzar la compra de productes i material en comerços i empreses de la ciutat.
 8. Preparar un paquet d’actuacions directes al comerç i els autònoms per pal·liar les pèrdues que puguin sorgir en cada cas per la excepcional situació.
 9. Preveure i actuar davant de possibles situacions emocionals pel fet de tancament i/o reorganització de les plantilles.
 10. Creació d’una partida pressupostària d’ajuts directes als comerç.
 11. Engegar una gran campanya de promoció del comerç i restauració local que sigui àmplia i potent.
 12. Poder tenir 30 minuts gratuits a la zona blava de la ciutat i als parkings subterranis públics, per facilitar les compres al comerç local, almenys fins a la campanya de nadal d’enguany.
 13. Subvenció equivalent al 30% de l’IBI 2020 a propietaris que perdonin el lloguer durant el confinament als seus llogaters, encara que l’IBI estigui repercutit al llogater.