Cerdanyola Empresarial al Jurat del programa Explorer per a emprenedoria jove

Durant 12 setmanes, 25 joves d’entre 18 i 31 anys s’han format en emprenedoria, a través del programa Explorer ‘Joves amb solucions’, una iniciativa d’impuls al talent jove promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i del Centre Internacional Santander Emprendimiento i amb suport de la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat juntament i el Parc de Recerca UAB.

L’Explorer ha ofert a aquests joves les eines necessàries per desenvolupar una idea de negoci sòlida i viable que ara, al final del programa, han presentat davant d’un jurat expert en valorització d’idees, entre els quals hi ha hagut representada Cerdanyola Empresarial, a través del seu vocal Albert Majós.

Després de la presentació dels 16 projectes d’emprenedoria davant del jurat, que va tenir lloc el passat dia 5 de maig, el tribunal va escollir les tres idees més innovadores i viables com a models de negoci.

El dilluns passat, 10 de maig, es va fer el lliurament de premis, amb la presència del president de Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges.

El primer premi va ser per al projecte AburguesA, nom d’una nova carn vegetariana, ideada per Gerard Sala, que es produiria en empreses càrniques catalanes utilitzant la biotecnologia. Com a guanyador, Sala ha pogut escollir entre dos premis: fer un programa virtual, de tres setmanes, de l’European Innovation Academy i seguir desenvolupant el seu projecte amb mentors de Silicon Valley o bé gaudir d’una experiència intensiva d’immersió i formació per mitjà d’un viatge d’una setmana a Oporto.

El segon premi va ser per a La llavor, liderat per Mariona Montserrat, que ha inventat els contes plantables, que es poden llegir i, al ser produïts amb material biodegradable i llavors, després es poden plantar. L’Ajuntament de Cerdanyola ha obsequiat la guanyadora amb una tablet.

El tercer premi, una estada de sis mesos en un espai de coworking de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha recaigut en CLOVI, una plataforma de lloguer de roba de nadons, idea de Victòria Guirao Claudia Torner.

Una edició híbrida i enfocada als ODS de les Nacions Unides

Les novetats d’aquesta edició han estat, d’una banda, el format híbrid, ja que s’ha combinat la formació, recursos i xerrades en línia amb els esdeveniments presencials. De l’altra, s’ha volgut que els projectes d’emprenedoria estiguessin alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que pretenen resoldre reptes mundials com la igualtat de gènere, la fi de la pobresa, l’acció pel clima, la producció i consum responsables, entre d’altres.