Cerdanyola Empresarial a favor de la modernització dels polígons

L’associació d’empreses de Cerdanyola assisteix a la presentació del nou pla de modernització de Polígons de la Diputació i sosté que és una oportunitat que no es pot deixar escapar

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un Pla de modernització de polígons de la província amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i contribuir a augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball, aconseguint de retruc incrementar el PIB industrial català.

El Pla va ser presentat el dimarts 13 de juny per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident segon, Marc Castells, en un acte que ha aplegat polítics i tècnics d’ajuntaments, amb representants de sindicats i associacions empresarials del territori, entre els que figuraven els de Cerdanyola Empresarial.

Des de Cerdanyola Empresarial emplacem a polítics i tècnics locals perquè aprofitin aquesta oportunitat per posar al dia polígons com Polizur, La Bóvila i/o La Clota amb greus mancances en matèria d’infraestructures, serveis i/o promoció i pal·liar els efectes negatius que, per a Cerdanyola del Vallès, suposa la l’anul·lació del PDU del Direccional.

La demarcació de Barcelona compta amb més de 1.000 polígons censats. Més de la meitat (60%) ocupen menys de 10 hectàrees, tot i que la superfície mitjana és de 19,2 ha.

S’estima que el 40% de tota aquesta superfície industrial està sense activitat econòmica i que el 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978, amb els dèficits importants en manteniment i conservació, subministraments bàsics, mobilitat, seguretat, telecomunicacions i serveis a les empreses i les persones.

El Pla de modernització de polígons es concretarà en dos tipus d’actuacions. D’una banda els Plans Integrals, per a polígons que tinguin més de 50 hectàrees i més de 100 empreses o més de 1.000 treballadors i disposin d’un “pla d’acció”. I, de l’altra, els Projectes Específics: transformacions puntuals per a polígons de més de 5 hectàrees i més de 10 empreses o més de 100 treballadors. Aquest projectes contemplen intervencions concretes, com fibra òptica, mobilitat, millores d’estalvi energètic, simbiosi industrial o reaprofitament d’aigües, entre d’altres.

La primera convocatòria està prevista per a finals del proper mes de setembre.

Nota de premsa Diputació