Visita a instal·lacions de recerca del Campus de la UAB relacionades amb el concepte “One Health”

 

El Parc de Recerca UAB organitza una visita al Servei de Granges i Camps Experimentals de la UAB, al CReSA i a la Planta Pilot Melissa per aproximar les empreses del territori a les instal·lacions del Campus de la UAB que donen suport a la recerca relacionada amb el concepte “One Health”. Serà el pròxim 16 de març, de les 16.00 h a les 18.00 h, i per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia.

L’objectiu d’aquesta ruta de la innovació és posar en contacte les empreses i start-ups del territori amb els grups, serveis i centres de recerca ubicats al campus de la UAB, i que el sector industrial conegui què els poden oferir.

En aquesta ocasió, la temàtica serà “One Health” i es visitarà el Servei de Granges i Camps Experimentals de la UAB, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) i, a continuació, s’anirà a l’Escola d’Enginyeria, per conèixer la Planta Pilot Melissa.

Es tracta de tres instal·lacions on es desenvolupen projectes d’investigació en temes de salut humana, salut animal i ambiental. Per una banda, el Servei de Granges i Camps Experimentals disposa d’espais, instal·lacions i equipament material i personal amb l’objectiu de donar suport a la recerca que requereix de la utilització d’animals i/o vegetals. Per l’altra, l’IRTA-CReSA treballa en la recerca, desenvolupament tecnològic i transferència de l’àmbit de la salut dels animals, tant de granja com fauna salvatge. A més, estudia les implicacions en els productes derivats per al consum humà i els efectes en la salut pública. Finalment, la Planta Pilot Melissa es tracta d’un laboratori, que forma part del projecte MELiSSA de l’Agència Espacial Europea (ESA), i que és una instal·lació única a Europa per a la demostració de sistemes de suport vital de bucle tancat, obrint el camí a l’autonomia humana durant missions espacials de llarga durada.

L’aforament a la ruta és limitat, així que les places es confirmaran segons l’ordre d’inscripció a través d’aquest formulari.