Ple als Diàlegs de Cerdanyola Empresarial per reivindicar millores en la mobilitat

La mobilitat és cabdal per a l’activitat econòmica a la nostra ciutat i a la comarca, una comarca que no disposa de les infraestructures que li correspondrien per activitat econòmica i pes demogràfic a conjunt del país. Cal que tots els agents de territori sumin per tirar endavant les demandes davant les administracions competents.

Aquesta és una de les principals conclusions dels Diàlegs de Cerdanyola Empresarial que es van celebrar aquest 1 de desembre a l’auditori de la Fundació Catalònia, amb l’assistència de 150 persones, principalment, empresaris, directius i representants de les cambres i associacions empresarials del territori.

Van participar al debat l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón; el director d’operacions de Moventia i gerent de Moventis Sarbus, Jordi Castells; i el president de la comissió d’urbanisme, infraestructures i transport de la Cambra de Sabadell, Pere Puig. Moderava l’acte la gerent de Sant Cugat Empresarial, la cerdanyolenca Sílvia Trabalón.

La vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial, Aurora Redondo, va donar la benvinguda als assistents desitjant que del debat sorgeixin arguments que ens ajudin a defensar millor els interessos de les empreses de la ciutat que, al final, han de ser els interessos de tota la ciutadania”.

Durant els Diàlegs, tots els ponents van coincidir en l’absoluta necessitat de millorar la mobilitat a Cerdanyola i a la comarca, sobretot en els propers anys, en què s’ha d’anar desenvolupant el nou barri i zona empresarial del Parc de l’alba  que generarà força desplaçament.

Es va constatar que projectes com el 4t Cinturó (B40) servirien per descongestionar la B30 i per evitar el enllaços entre aquesta via i la C58 que col·lapsen la carretera de Sant Cugat i els carrers de la nostra ciutat.

També es van coincidir en el greuge que pateix l’eix Sabadell- Cerdanyola-Barcelona, comparat amb l’eix Terrassa-Rubí-Sant Cugat-BCN, tant pel servei que presten Rodalies Renfe en el primer i FGC en el segon. En aquest sentit, es va valorar la previsió de les dues estacions de FGC previstes  Centre Direccional i es va advocar perquè no siguin estacions terme, sinó parades d’una línia circular que arribi fins a Barcelona travessant Collserola.

“Si no reivindiquem aquest túnel s’acabarà desdoblant del de Vallvidrera, amb la qual cosa augmentaran els greuges”, va apuntar l’alcalde Carlos Cordón, i els problemes, ja que el nou Parc de l’Alba “preveu més de 160.000 nous desplaçaments diaris i el 70% podria ser amb vehicle privat”.

Per la seva banda, Jordi Castells va apuntar que només un 13% de desplaçament dins del Vallès es fan amb transport públic i va defensar la fórmula del bus a demanda, “eficient per donar resposta a les necessitats de mobilitat dels usuaris”.

Pere Puig va defensar la necessitat que les administracions es posin a la feina en matèria d’infraestructures de transport, que va definir com a complicades, “ja que el polític que inicia el projecte no acostuma a ser qui talla la cinta inaugural”. “Són iniciatives que triguen molt a madurar i donar fruit i, per tant, cal ser diligents a començar-les”.

L’acte es va cloure amb el lliurament de premis de la Beca Rotary Impuls a la Emprenedoria Jove, a càrrec de Joaquin Gairín, president del Rotary Club Cerdanyola i un sopar amb tots els assistents.

Els Diàlegs de Cerdanyola Empresarial van comptar amb el patrocini de Fundació Catalònia, CaixaBank i Grup Sisquella, a més del Grup Sabater Nuri, MH Industrias i RosaGres.