Gala de lliurament de premis del Cerdanyola Talent

Aquest dimarts va tenir lloc a l’Ateneu la gala final del Cerdanyola Talent, on han participat alumnes dels centres de secundària de la nostra ciutat. L’objectiu d’aquest programa, impulsat per l’Ajuntament de Cerdanyola i amb el suport de la Diputació i la direcció de Talent Factory, és fomentar l’emprenedoria entre els estudiants.

Durant la gala els deu equips finalistes van explicar els seus projectes, acompanyats pels seus mentors, directius d’empreses de Cerdanyola, molts d’ells membres de la nostra associació.

El projecte guanyador va ser Psycho Game, ’un videojoc per a alumnes de primària desenvolupat per psicòlegs perquè, a partir d’interaccions, es puguin detectar casos d’assetjament escolar. El van presentar Andrea Olivares i Judit Santasusagna, de la Fundació UAB, acompanyades pel seu mentor, Lluís Sisquella, CEO de Sisquella Grup. El premi aconseguit els permetrà viatjar a 5 dies a Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford.

El segon premi era un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes. Va ser per a Laura Pérez i Mar González, de l’Institut Forat del Vent, pel projecte Éntomos, una empresa d’alimentació basada en insectes, que inclou també una app de venda i plans de dieta. El seu mentor va ser Ramon Jané, d’Ercros.

El tercer premi ha estat per a Mental Health is Life, una app sobre salut mental adreçada als adolescents, creada per Shira Ruiz i Laura Martínez de l’Institut Gorgs i mentoritzades per Marta Moseguí de Natura Bissé. El premi era un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona.

Durant l’acte es va fer una menció especial a l’equip Elfos del Centre de Formació i Treball Flor de Maig, mentoritzats per Aurora Redondo de F.R. El premi extraordinari és un dia a Port Aventura, pel seu treball en el projecte empresarial Mobles per Somiar  i per crear els guardons de la primera edició del Cerdanyola Talent Factory.

Tots els finalistes es van emportar un diploma de participació en aquest primer Cerdanyola Talent.

La resta d’empreses mentores d’aquesta edició han estat Rosa Gres, Catalònia Fundació, Enchufing, Grassoler, Maranges, Moreda Riviere i Trison Scent.

A la gala hi van assistir l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, acompanyat pel regidor d’Educació, David González Chanca.