Cerdanyola Talent Factory, a la recerca de talent jove

Aquest curs escolar 2022-23 es realitza la primera edició  del projecte ‘Cerdanyola Talent Factory’, una iniciativa creada per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb el suport de Cerdanyola Empresarial, que té l’objectiu de fomentar la cultura de emprenedora entre els estudiants de secundària de la ciutat.

El concurs s’adreça a estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius. En total hi participen 797 alumnes dels següents centres educatius: Institut Banús, Escola Escaladei, Escola Fedac Cerdanyola, CEE – CFT Flor De Maig, Institut Forat del Vent, Institut Gorgs, Institut Jaume Mimó, Col·legi Montserrat, Escola Ramon Fuster i CFP Fundació UAB.

Els alumnes inscrits, en parelles, han presentat una idea de negoci, tenint-ne present la viabilitat, la innovació, la base tecnològica i l’impacte social. D’entre aquestes idees, se n’han seleccionat deu i els seus autors han de desenvolupar un pla d’empresa, amb l’ajut d’un mentor, el mateix equip de Talent Factory i el del Servei d’Economia i Treball de l’Ajuntament. Els mentors són empresaris de la nostra ciutat: Ercros, FR S.L., Enchufing, Grassoler, Fundació Catalònia, SisquellaGrup, Maranges i RosaGres, associades de Cerdanyola Empresarial, i Moreda Riviere Trefilerías, Trison i Natura Bissé.

Els tres millors projectes guanyaran un viatge de cinc dies a Silicon Valley (San Francisco), per als alumnes de l’equip i el seu professor, amb visites a les empreses més representatives de la innovació (1r premi); un viatge de tres dies a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació (2n premi), i la participació al BCN Enterpreneur Day, un tour emprenedor per Barcelona amb visites als principals llocs del món emprenedor de la ciutat (3r premi).

En la presentació del Cerdanyola Talent Factory, que es va fer a l’Ateneu el dimecres 30 de novembre, l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, destacava la gran pedrera de talent que hi ha a la ciutat, i va animar el jovent a ser crític i mantenir la ment desperta per aportar idees que ajudin a fer un món millor, amb esforç i creativitat.