Una Nit d’emocions

La sisena edició de la Nit de Cerdanyola Empresarial, celebrada ahir a l’Hotel de la UAB, va complir un any més les expectatives i va congregar un bon nombre d’Empresaris, directius i entitats vinculades a la promoció econòmica del nostre territori. Els 300 assistents a la Nit van demostrar, com es va afirmar al en un moment de l’acte, que malgrat les circumstàncies polítiques i econòmiques del país, el nostre teixit productiu és fort i participatiu.

En la benvinguda, el president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, va destacar la necessitat de la transformació digital de les empreses, en un moment en què la immensa majoria la reconeix com a imprescindible, però on només tres de cada deu empreses implementa accions en aquest sentit.

Els reconeixements a les empreses

El moment emotiu del sopar va arribar amb el reconeixement a les empreses de Cerdanyola que durant l’any han destacat en diverses categories d’activitat. “La proximitat que tenim els empresaris de Cerdanyola ens permet reconèixer-nos de forma molt implicada”, afirmava Sisquella després de l’acte, “perquè ens coneixem, sabem què fan les empreses, les sentim nostres i, per tant, ens alegrem molt quan compartim moments com aquests”.

I, de fet, tots els reconeguts van destacar la ”cerdanyolitat” dels seus projectes empresarials, ja fossin empreses de nova o recent implantació, ja fossin firmes que porten dècades a la ciutat.

RSC – GRUP PUIGFEL

Una de les firmes veteranes reconegudes, en la categoria de Responsabilitat Social Corporativa, va ser Grup Puigfel, iniciada als anys 40 del segle passat com a negoci de rajoleria i que actualment compta amb més de 400 treballadors directes. El president del Grup Puigfel, Andreu Puigfel, va recollir el premi, visiblement emocionat, i va recordar els anys d’activitat, el suport de familiars i col·laboradors en les dificultats.


 

PROJECCIÓ DE LA CIUTAT – CASTELL DE SANT MARÇAL

Un altre premiat amb arrels ben fondes a la nostra història va ser el Castell de Sant Marçal, en Projecció de la Ciutat, actualment dedicat a esdeveniments i casaments que atrauen d’arreu del món. Va recollir el guardó la marquesa de Cerdanyola, Elisabeth Lowenstein, qui va remarcar el fort lligam existent entre la ciutat i el castell, que es tradueix, entre d’altres col·laboracions, en la celebració d’esdeveniments culturals i solidaris locals.


INTERNACIONALITZACIÓ – NG BRAKE DISC

El reconeixement a la Internacionalització va ser per a NG BRAKE DISC, una empresa local que exporta a més de 40 països dels cinc continents i s’ha convertit en un referent en la indústria del disc de fre de moto. Una aventura iniciada el 1992 per Joan Torras i els seus tres fills des de l’empresa de motllos i matrius Tecnologies Metal·lúrgiques, fundada pel Sr. Torras el 1969, quan van decidir fabricar frens de disc amb la marca NG Brake Disc. Aviat es van convertir en proveïdors de grans marques i es van especialitzar en l’Afeter Market (recanvi). Van recollir el trofeu Gemma, Vicens i Jordi Torras.


DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI I FOMENT OCUPACIÓ – APPLUS

L’empresa que va recollir el reconeixement al Desenvolupament de negoci i el Foment de l’ocupació va ser APPLUS LABORATORIS, líder mundial en el sector de l’avaluació de la conformitat amb els seus serveis d’assaig i certificació. Amb un creixement del 34% en els darrers tres anys que ha comportat un creixement de la plantilla al centre de Cerdanyola del 13% aquest any, especialment amb joves titulats universitaris. El guardó el va recollir el seu director, Xavier Ruiz.


 

RECERCA I INNOVACIÓ – DEVICARE

Un nou moment d’emoció va ser en l’apartat de Recerca i Innovació, atorgat a DEVICARE, una start up biotecnològica que desenvolupa solucions per monitoritzar pacients crònics de forma remota. La feina duta a terme des de 2012 els ha portat com a resultat quatre productes first-in-class protegits per vuit famílies de patents que s’han estès a més de deu països i que li han valgut el reconeixement de l’Asociació Española de Urología. DEVICARE ha signat contractes de llicència i distribució amb la indústria farmacèutica per valor de més de 10 milions d’euros i ha aconseguit inversors privats per més de 7 milions d’euros en ampliacions de capita. Compta amb 20 treballadors i 100 accionistes entre els que destaquen famílies propietàries d’empreses com Grífols, Knuth o Esteve.

El CEO de DEVICARE, Rosendo Garganta, va recordar que el seu projecte va ser mereixedor de la Beca Rotary Cerdanyola a l’emprenedoria jove fa cinc anys, en elmarc de la mateixa Nit de Cerdanyola Empresarial.


TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL – MOREDA RIVIERE TREFILERÍAS

El reconeixement a la Trajectòria Empresarial va ser per a MOREDA RIVIERE TREFILERIAS, líder al’Estat en fabricació i venda de filferro galvanitzat i tancaments, amb una plantilla de 480 persones. Integrada a Celsa Group, té presència comercial estable en 60 països i més de 130 anys d’història. Va recollir el premi Jordi Gotor, director General.


COMERÇ – IMPRESSIONS.CAT

En l’apartat de Comerç, el premiat va ser Impressions.cat – Cerdanyola Impressions, un negoci iniciat el 1992, quan es deia Laser Print, amb una fotocopiadora en blanc i negre i una impressora de metal·litzats. Actualment disposa de 350m2 de botiga i taller des d’on oferix un servei complet d’arts gràfiques. Va recollir el premi el seu gerent, Xavi Riba.


RESTAURACIÓ – XEROLIVÉ

I, finalment, en l’apartat de l’Hostaleria i la Restauració, el reconegut va ser un clàssic de la ciutat: XEROLIVÉ, fundat el 1968 i regentat des de 1999 per Jesús Hernández Vizcaíno que ha consolidat una cuina tradicional i de mercat cuinada amb senzillesa i sensibilitat. Hernández Vizcaíno va recollir el premi destacant la vocació de servei del seu equip als seus clients i a la seva ciutat.


Lliurament de la Beca Rotary

Tot seguit, més reconeixements, en aquesta ocasió als participants en la VI Beca Impulsa a l’emprenedoria Jove, del Rotary  Cerdanyola. La seva past presidenta, Remei Gómez, va presentar els sis finalistes, destacant els punts forts de cada proposta per finalment anunciar el projecte mereixedor de la Beca: el de Wear Technologies, un dispositiu que combinant sistemes d’intel·ligència artificial i sensors weareble, monotoritza les teràpies que els centres mèdics apliquen als pacients amb problemes de salut cròniques o persistents.

De manera excepcional es va concedir un accéssit al projecte Psychologicapp, per a una plataforma orientada al món de la psicologia/psiquiatria, basada en tecnologies web, mòbils, apps i amb l’aplicació d’intel·ligència artificial i el big data, per ajustar tractaments de forma personalitzada.

 

FADAM, l’entitat d’enguany

Com cada any, Cerdanyola Empresarial va cedir els beneficis de la Nit a una entitat de caire solidari, enguany FADAM, entitat treballa a favor de la investigació contra el càncer infantil. Igualment, com en els darrers anys, l’Obra Social “la Caixa” iguala el donatiu de Cerdanyola Empresarial a la mateixa entitat. D’aquesta manera, Ángel Manzanares, fundador i president de FADAM, va recollir sengles xec per un valor total de 2000 euros. El va acompanyar el Dr. Sánchez de Toledo, Català de l’any i cap del servei d’oncohematologia de l’hospital materno-infantil de la vall D´Hebron.

Va cloure l’acte l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, felicitant els organitzadors  i els premiats i reconeixent el teixit productiu de la ciutat, el posicionament de Cerdanyola i les seves potencialitats. Igualment, va repassar les accions que s’impulsen des de l’Ajuntament per l’economia local, posant l’accent en aquelles de caire més social.


La Nit no hauria estat possible sense el suport de Caixabank, Fundació Intractiva Catalonia i Sisquella Solucions Empresarials, a més del suport de Grup MH, Impressions.cat i Lacaba Advocats.